INFORMATION OM PILGRIMSVANDRING 1

ERIKTHEPILGRIM

MIN PAKKELISTE

Ud fra min erfaring på de mange pilgrimsvandringer jeg har været på, har jeg fundet det tøj og andet udstyr, som passer til den måde jeg vandre på.


Jeg overnatter på hoteller, B&B, små pensioner etc., men ikke gerne på herberger (albergue/ostello/gité)


VAND


Sørg for at der er nok plads til drikkevand (evt. 1/2L flasker) og noget at spise. Jeg har gerne en dåse tun, en tomat, lidt brød og evt. smørrepost. Men tænk på temperaturen. evt. snack af en art.


Vand er vigtig - det vigtigste. Husk der ofte drikkes 1/2L på mellem 5-10 km afhængig af temperaturen. Ved omkring +20C drikker du 1/2 L pr. 5 km, ved +30-35C op til 1L vand. Hvis der er mange højdemeter i dagens vandring, skal der også tages hensyn dertil.

Så 25-30 km i +30C (= ca. 8-9 timer) kan det blive til op mod 4-6L afhængig af antal højdemeter.


RYGSÆK


Jeg købt mig en let ikke for stor rygsæk og har sørget for, at den er passet til så den sidder godt på ryggen og vægten tages på hoften. min rygsæk er i et meget let materiale, der er delvis regntæt og åndbar. Jeg har et regndække til rygsækken.


Husk at pakke de tunge ting nederst i rygsækken og de letteste og dem som man kan forvente at bruge på en dagsvandring øverst.


Min rygsæk med indhold vejer ca. 8 kg uden vand og proviant.

Jeg starter gerne ud med mindst 1½L vand og lidt proviant.

Dermed kommer min rygsæk op på ca. 10 kg.


TØJ


Jeg vandre helst i en 150g/m2 langærmet tshirt i merinould. Den har fordele ved at ærmerne kan trækkes op, den er varm, når det er koldt og kold når det er varmt, har solfilter, er nem at vaske og tørrer hurtig. Jeg har en kortærmet tshirt i samme materiale i rygsækken, som jeg bruger som nattrøje eller som en ekstra trøje.


Underbukser enten i silke - sikre mod gnavskader i skridtet - eller i merinould. Gerne i shortslængde. Har en ekstra underbuks i rygsækken. De er nemme at vaske og tørre meget hurtigt.


Vandrebukser i 65% polyester, 35% bomuld, der er lette og er med zipoff, så de kan blive shorts. Et ekstra par i rygsækken. De er nemme at vaske og tørre hurtigt.


Vandresokker i ren uld med en god pasform og rigtig størrelse. Har et ekstra par sokker i rygsækken og har endvidere et par tynde sokker ligeldes i rygsækken. 


Som overtøj har jeg en fleecejakke, der er let og nem at pakke ned i rygsækken,


Regnjakke med hætte (kort) i Gortexmateriale, der giver både tæthed men også åndbarhed. Den er let og kræver kun lidt vedligeholdelse


Regnfrakke med hætte (lang) i almindelig materiale, hvor der i ryggen er plads til at have en rygsæk indenunder. 


FODTØJ


Fodtøj er en hel verden for sig.


Jeg har fundet ud af, at de vandresko jeg altid anvender ved mine pilgrimsvandringer og befinder mig bedst i, er Salomon XA Pro 3D Trail Running med Gortex, der er 2 numre større end sko jeg normalt bruger.


Som "hjemmesko" bruger jeg et par lette badesandaler. de kan anvendes ved bad og som "fritidssko", når vandrefodtøjet skal luftes eller tørres.


TING OG SAGER


Toilettaske, der er til at hænge op og med et lille spejl. Plads til vaske/badesæbe, barbergrej, tandbørste og tandpasta, negle/fodfil, neglesaks, tandstikker, plaster.


Lille plastpose med fodcreme, solcreme, boddycreme. Evt. medicin.


Vaskesnor og små træklemmer - gerne elstisk.


Mobiltelefon med oplader. Lille lommelygte. GPS og batterier.


Førstehjælpskit.  Kørekort. EU sygesikringskort. Betalingskort.


Notesbog og pen. Rejsepas. Kontanter.


Bestik og mutikniv.

KONTAKTINFO: ERIK HJULMAND - E-MAIL: ADMIN@ABEA.DK