BOSNIEN MEDJUGORJE DAG 1

ERIKTHEPILGRIM

MEDJUGORJE - BOSNIEN-HERCEGOVINA

Når der tales om pilgrimsmål er man tilbøjelig til først at tænke på de 3 store pilgromsål, Jerusalem - Jesus Grav - i Gravkirken, Rom - Peterskirken - Sankt Peters grav og Santiago de Compostella - Sankt Jakobs grav i katedralen.


Italienerne vil ligeledes tænke på Assisi, hvor Franz af Assisi ligger i krypten i basilikaen i Assisi.


Et andet pilgrimsmål, hvor der næppe er mange som vandre til, er Medjugorje i Bosnien-Hercegovina, hvor der siden 1981 er sket åbenbaringer gennem "seere" fra Jomfru Maria.


Åbenbaringerne sker jævnligt på bjergsiden over byen, hvor en gruppe "seere" på 6 mindreårige får og tyder åbenbaringerne.


I kirken i Medjugorje, der er opført med 2 høje tårne og opført i 1969. 


Der kommer nu over en million pilgrimme om året til messer der holdes dagligt. Uden for kirken er der indrettet et stort område, hvor der er opsat bæmkerækker og en storskærm, hvor messen i kriken transmitteres.


I en sidebygning er der indrettet rum, således pilgrimme kan skrifte endog på deres eget sprog, da der er angivet hvilket sprog, der kan ske skrifte.


Kirken er ret spartansk med et alter med et meget lille kors. På højre sidegang er indrettet en form for sidekapel med en Mariaskulptur.


Jeg var i Medjugorje i juli 2014 og denne dag var der mange søgende både i kirken og i parkarealer uden for kriken, hvor der står en hvid Jomfru Maria skulptur.


Det siges at skulpturen har været lysende om aftenen, hvilket tages , som et symbol på at åbenbaringerne ikke bare er noget, som ikke har et religiøst indhold.

KONTAKTINFO: ERIK HJULMAND - E-MAIL: ADMIN@ABEA.DK