OM PILGRIMSPAS I

OM PILGRIMSPAS - COMPOSTELLA - TESIMONIUM


Fortsæt til  DEL II


Når man vil på pilgrimsvandring, har man mulighed for at overnatte på herberge (albergue = spanien) (otello=italien) (gite= frankrig), hvor man på billig vis kan overnat te - få en køjeseng i fælle, adgang til fælles  toilet og bad og adgang til køkken eller et måltid (aften og/eller morgen).

Det kræver at man kan dokumentere at man er pilgrim og ikke turist.

Den dokumentation kan man få ved at erhver ve sig et pilgrimspas, der er autoriseret af en

pilgrimsorganisation.

I pilgrimspasset får man typist et stempel på sit overnatningssted og kan få det i mange kirker og andre religiøse steder, hoteller, cafeer, forretninger etc.

Typisk beder du om et stempel på dit overnats sted og ved besøg i kirker og kultursteder, der så dokumenterer, at du har vandret mellem de steder du har fået stempel.

Særligt i Spanien er det nædvendigt med 2 stempler pr. dag på de sidste 100 km til Santiago. Mere om det senere.

Hvordan får jeg et pilgrimspas?

Det kan du erhverve gennem en pilgrimsorga nisation - i Danmark  - Foreningen af Danske Santiagopilgrimme. Du betaler et beskedent beløb for det og porto for at få det sendt frem  til dig.

Skal du på pilgrimsvandring i Italien, er der flere pilgrimsorganisationer der levere pil grimspas.

DEL I

Som pilgrim kan du overnatte på disse herberger til en rimelig pris. Hvis du ikke er pilgrim kan du ikke overnatte på herberget.

Både i Spanien, Frankrig og Italien er forskellige herberger - kommunale/kirkelige og private.

De kommunale og de, som hører til krikelige organisationer, kirker og klostre, har ofte en betaling for overnatningen som er fra donation til 10-15€, afhængig af kvalitet og ydelser.

Donation er difiineret som ikke gratis men efter evne, typist, hvad det ville have kostet at over-natte på et kommunalt herberg.

De private herberger har ofte flere valgmulighed er i overnatningskvalitet. Du kan få dit eget værelse (enkelt værelse) ofte med fælles toilet/bad, eller et værelse med 2- 4 senge for en familie eller venner.

For at være pilgrim, skal du ikke overnatte på et herberg, men du får nok den mest autentiske op

levelse af din pilgrimsvandring ved at være sam men med andre pilgrimme, der har det samme mål som du.

Du kan også overnatte på hoteller, barer, der har nogle få værelser, B&B steder, ferielejligheder, værelser via AirB&B. Her beder du også bare om et stempel eller en påtegning i dit pilgrimspas. Værterne er bestemt villige til det, men ikke altid opmærksom på det. Så bare spørg.

Selvom du har pilgrimspas - skal du have dit almindelige rejsepas med. I udlandet er det ofte et krav du kan dokumenterer din idenditet. Husk at få det retur seneste inden du vandre ud fra dit overnatningssted.