CAMINO INGLÉS

PILGRIMSVANDRINGER 2012 - 2020

Der blev for længe siden sagt "er du først begyndt på den første pilgrimsvandring, så slutter du aldrig, du få en evig trang til at fortsætte, lyst til at opdage, lyst til at vide, lyst til at lytte, lyst til at se - og lyst til at fortælle, så hun/han du møder bliver overbevist om, at hun/han også skal tage det første skridt på sin første pilgrimsvandring"

ERIK HJULMAND

CAMINO INGLÉS

22. MAJ - 28. MAJ 2015

Camino Inglés udgår fra Ferrol, havnebyen på Spaniens nordvestkyst ud til Biscayen og strækker sig ca. 120 km til Santiago de Compostela.

Camino Inglés - blev i middelalderen fra omkring 1100 tallet, som navnet beskriver, benyttet af pilgrimme fra England, Scotland og Irland, når pilgrimsfærden gik til Skt. Jacobs grav i Santiago.Se og læs om vandringsdagene

Pilgrimmene vandrede i England og fra Scotland til den engelske sydkyst og begav sig på en flere dage farefuld bådrejse over Biscayen, der er kendt for hårdt og lunefuldt vejr. De irske pilgrimme begav sig fra den irske syd kyst ligeledes i båd til enten A Coruña eller Ferrol. Og herfra vandrede de mod syd til Santiago.

Plgrimsvandringen kunne gøres på mellem 4 dage igennem det bølgende grønne Galiciske landskab, gennem små landsbyer, skove o. lign. og sluttede ved katedralen i Santiago de Compostela.