CAMINO NAVARRO FRANCÉS

PILGRIMSVANDRINGER 2012 - 2020

Der blev for længe siden sagt "er du først begyndt på den første pilgrimsvandring, så slutter du aldrig, du få en evig trang til at fortsætte, lyst til at opdage, lyst til at vide, lyst til at lytte, lyst til at se - og lyst til at fortælle, så hun/han du møder bliver overbevist om, at hun/han også skal tage det første skridt på sin første pilgrimsvandring"

ERIK HJULMAND

CAMINO NAVARRO - FRANCÉS

18. SEPTEMBER - 22. SEPTEMBER 2018

Camino Navarro - er faktisk den første del af Camino Francés fra Saint Jean Pied de Port på den nordlige side af Pyrenæerne i Frankrig og til Obanos i Region Navarro i Spanien. I Obanos møde Camino Aragonés med Camino Francés og fortsætter som sådan til Santiago de Compostella. Så Camino Navaror er på ca. 97 km heraf de 77 km i Navarro og til Santiago er der derfra ca. 700 yderligere km. 


Se og læs om vandringsdagene

Camino Francés er den mest benyttede pilgrimsrute til Santiago af de mange pilgrimsruet fra Frankrig og Spanien af de mange i Spanien der har sit endemål i Santiago.

Det er Camino Frances der er forbundet med Saint Jacob og alle de mydet og legender og historier der er om ham. Det er også den som tidligst er beskrevet i en guidebog af en fransk munk i begyndelsen af det føste årtusinde. En guidbog som næppe mange pilgrimme gennem tiden har fulgt, men fulgt Stjernehimmelen til Santiago. Det siges at caminoen har en særlig evne til at forandre det vandrende menneske og at den vandrende er en anden person en den som stratede på sin  pilgrimsvandring. For mange af de vandrende er enden på vandring en ny begyndelse.

Camino Navarro starter for pilgrimmen med lige at vandre en tur fra nordsiden af Pyrenærene til sydsiden. En lille vandring på ca 20 km, hvor der vandres op på nordsiden til pashøjden i ca. 1.400 m højde og ned med ca. 500 højde meter på sydsiden til Roncesvalles på den førs te vandredag. Lidt af en begyndelse og udfordring for andre. Dog kan dagen vandres uden den store fysiskte træning forud, blot man er no genlunde ved godt helbred. En oplevelse for mange, som en stor udfor dring, men også en forløsning, når dagen er omme. For mange er aftenens samvær, hvor der tales om dagens vandring med de mange andre pilgrimme, det som blive et dejligt og skønt minde over en præ station, som man ikke i livet ville have undværet. Det er i dette øjeblik man bliver pilgrim for livet.