CAMINO PRIMITIVO

PILGRIMSVANDRINGER 2012 - 2020

Der blev for længe siden sagt "er du først begyndt på den første pilgrimsvandring, så slutter du aldrig, du få en evig trang til at fortsætte, lyst til at opdage, lyst til at vide, lyst til at lytte, lyst til at se - og lyst til at fortælle, så hun/han du møder bliver overbevist om, at hun/han også skal tage det første skridt på sin første pilgrimsvandring"

ERIK HJULMAND

CAMINO PRIMITIVO

24. MAJ - 9. JUNI 2014

Camino Primitivo følger en rute fra nær Villaviciosa over Oviedo og Lugo til Melide, hvor fra ruten følger Camino Francés til Santiago de Compostela. Camino Primitivo er ca. 300 km og kan vandres på ca. 12 dage og til Santiago på i alt ca. 14 dag, hvor der så i alt er tilbagelagt ca. 365 kms vandring.Se og læs om vandringsdagene

CAMINO PRIMITIVO

Camnino Primitivo er den ældste Camino i Nordvest Spanien og har været i brug siden midten af 800 tallet, da kong Alfonso II af Asturien gjorde pilgrimsfærd fra Oviedo til Santiago de Compostela, som den første monark nogensinde.I

Camino Primitivo er en vandring tværs over Asturinens og Galiciens skønne indland mellem bjerge og byder på nogle af de flotteste naturoplevelser på Caminoerne i Spanien.

Camino Primitivo er også en af de meste krævende Caminoer, da den på de ca 300 km byder på i alt ca. 5.920 højdemeter, hvilket svarer til at der hver vandredag skal tilbagelægges en højdeforskel op og ned på ca. 500 m.

Denne gang har jeg så valgt at vandre på Cimono Primitivo. Baggrunden er, at den kan bertagtes som den alternative camino til del Norte ved at der vandres ind over De Kantabriske Bjerge (Picos  de Europa) til Santiago de Compostela og ikke langs kysten.