PRIMITIVO DAG 14

CAMINO PRIMITIVO - FRANCÉS

23. MAJ - 9. JUNI 2014                                                                                                  Retur

VANDREDAG 14

6. JUNI 2014

PEDROUZO

SANTIAGO DE COMPOSTELA

AFSTAND:          20 KM

AFSTAND TOTAL  365 KM

VEJR: +16-18C let overskyet

HØJDEMETER:     520 m op   680 m ned

er det uigenkaldelig sidste dag på pilgrimsvandringen ad Camino Priomitivo og ind paa Camino Frances og ind til og i Santiago.

Niels og jeg er ude allerede kl. 6.00 og den lokale bar er åben lige så tidlig - så vi når at få morgemad inden vi tager hul paa sidste dags vandring.

Nu har vi bare 20 km tilbage til Santiago og opstemt paa at få dem afsluttet.

De første 3 km er på landevej, da vi går en lidt anden rute end den helt offecielle, men det er i orden.

Da vi kommer ind paa caminon, ja så er der allerede mange pilgrimme og vi kan se, hvad vi har i vente.

Vejret fra morgenstunden er tørt og igen 16-18C, men vi kan se at det trækker op til regn inden længe. Så kun omkring 1/3-del af vandringen bliver i tørvejr og resten bliver med poncho på, men det er egentlig både for meget og for lidt - og ind imellem styrtregner det og til andre tider er det sol - og det er varmt. Rigtig moegvejr at vandre i.

I går aftes besluttede jeg inden jeg gik i seng, at jeg ville booke overnatning i Santiago for de 3 nætter jeg skal være her - og det viste sig nok at være en god dispostition.

Hvor er der mange pilgrimme på caminon!!! Jeg har aldrig set så mange. Vi vandre uden om pilgrimme og andre vandre uden om os. Og ham tyskeren ham har vi ikke set noget til. Men han må jo være et sted derude enten foran - hvilket nok er lidet sandsynligt - nok snarrer bagved.

Niels og jeg ankom til Katedralpladsen kl. 11.45 og kunne lykønske hindanden med en rigtig god og oplevelsesrig vandring på Camino Primitivo. Trods alt.

Det blev til 365 km i alt for mig på 14 dage fra Villaviciosa til Santiago.

Jeg besluttede denne gang ikke at gå til pilgrimmesse samme dag, da jeg først ville booke mig ind på mit hotel, der ligger ca. 1 km fra katedralpladsen. Få mig et bad og blive gjort istand.

Derefter gik jeg til Katedralkontoret for at få udstedt mit Compostela. Jeg har ikke på de 3 andre vandringer set så lang en kø eller så mange pilgrimme vente for at få udstedt Compostela. Det tog 2 1/4 times venten at fådet.

Som altid møder man sine medpilgrimme omkring Katedralen og der mødte jeg Niels og Kaj, en anden tysker. Vi blve enige om at mødes kl. 20.00 på katedralpladsen og så gå ud at spise sammen.

Kl. 20.00 var vi 9 pilgrimme på pladsen, der alle kendte hinanden mere eller mindre og Reinhard er også kommet og var i ganske godt humør og slog på skulderen og var rigtig livlig.

Det endte med, at vi alle gik ud på en lille restaurant som den en spanske pilgrim kendte noget til og at vi der kunne få et godt måltid og noget godt at drikke. Det fik vi så.

Vi har 7 pilgrimme i alt, der var kommet til Santiago den samme dag og nu syntes vi skulle afslutte vores pilgrimsvanding i godt lag.

Det blev en hyggelig aften og vi gik derefter i hver sin retning til vores respektive overnatningssteder med ønsket om en god hjemrejse og lykke til for fremtiden.