PRIMITIVO DAG 3

CAMINO PRIMITIVO

23. MAJ - 9. JUNI 2014                                                                                                  Retur

VANDREDAG 3

26. MAJ 2014

OVIEDO

GRADO

AFSTAND:          28 KM

AFSTAND TOTAL    77 KM

VEJR: +10-18C småregn - sol

HØJDEMETER:     360 m op   300 m ned

Dagens vandring var planlagt til at være ca. 4 km længere end den blev. Jeg stoppede i Grado, en underlig kedelig by langs en landevej og på størrelse med Tølløse.

Dessvære var årsagen til den korte vandring, at jeg kun 6 km efter Oviedo - ved en vandring ned at en stejl cement sti, der dels var våd og dels glat - for første gang på nogen af min vandringer - faldt lige så lang jeg var og fik hudafskrabning og slog hul på mit ene knæ - ret voldsomt med nogle dybe sår tilfølge.

Jeg blev ret chorkeret da jeg kom op igen og kunne se, at mit bukseben var revet istykker. Men havde egentlig ikke smerter, hvorfor jeg antog, at der ikke var sket det store, men det var der.

Heldigvis var Thea lige bag mig og foran gik en engelsk kvindelig prilgrim og begge var så hjælpsomme med at få mig hjulpet ned til en bænk, der var for foden af bakken.

Der fik de 2 damer gang i deres førstehjælpspakker og sørgede for at mine sår blev renset og ordnet.

Heldigvis kunne jeg uden besværd bevæge benet og det var kun en alvorlig hudafskrabning, som vi så lod være åben ved at jeg gik i korte bukser. Jeg gik frem til Grado, hvor det første apotek var.

Der var en utrolig sød og venlig apotekerdame, der brugte en halv time paa at rense og forbinde mine sår. Jeg købte rensevædske og bind, men hun ville ikke have betaling for den tid hun havde brugt paa rensningen.

Men igen - Caminoen tager og Caminoen giver - som hun sagde, det var en hjælp over for en prilgrim.

Jeg var faktisk ret chorkeret og havde de næste dage meget fokus på, det at gå ned for ikke at falde igen og det satte jo mit gangtempo ned.

I Grado boede jeg på et provinshotel - der lå ud til landevejen. Det var pænt og rent og som sædvanlig uden varme på værelset. Til gengæld var pilgrimsmenuen faktisk rigtig god.

Dagens vandring blev dog trods alt paa næsten 28 km. Vejret var som de foregående dage småregn og først sidst på dagen blev det sol og dagens temperatur lå vel paa 10-18C.

Vandringen ud af Oviedo gik gennem et bakket landskab uden de store naturoplevelser.