PRIMITIVO DAG 7

CAMINO PRIMITIVO

23. MAJ - 9. JUNI 2014                                                                                                  Retur

VANDREDAG 7

30. MAJ 2014

BERDUCEDO

GRANDAS DE SALIME

AFSTAND:          20 KM

AFSTAND TOTAL  181 KM

VEJR: +8-15C tåge-regn

HØJDEMETER:     650 m op   820 m ned

Igen starter vandringen med tåge og regn og det er småkoldt her om morgenen.

Vandringen idag er ikke så lang kun 20 km, men det er en hård vandring i et meget bakket landskab.

Faktisk starter vandringen i poncho med en nedstigning med 600 m over en 6 km strækning. Det er utrolig hårdt for knæne, da du i ca. halvanden time bare vandre ned. Heldigvis er det på skovstier og ikke asfalt. Den som ikke har prøvet det, kan ikke forestille sig hvor krævende det er.

Nedstigningen er til et utrolig flot område, hvor der i 1954 blev etableret en elvandkraftværk ved at en sø blev opstemmet og i dag er der en meget stor menneskabt sø.

For at komme videre vest over skal man over vandkraftværkes dæmning og derefter igen vandre næsten 600 m op, men denne gang paa asfaltveje. Da opstigningen skal begynde bliver det rigtig godt vejr og ponchoen kan endelig komme af. For det er anstrengende at gå så højt op igen.

Men man får som præmie for denne vandring en storslået natur at se på.

Godt ødelagt i benene ankommer jeg til Grandas de Salime en by paa størrelse med Tølløse og indlogere mig på det lokale hotel.

Pænt og nydeligt og billigt.

Får igen alt tøjet vasket og tørret så jeg er klar til næste dags vandring.

Får hilst på Niels og Reimar, men da der i hotelprisen også er aftensmad, så spiser jeg ikke sammen med dem.

Spiser derimod aftensmad med en franskmand og får en hyggelig snak med ham for senere bare at gå i seng og sove uden forstyrelserne, der ellers følger med ved at bo på albergue.