PRIMITIVO DAG 8

CAMINO PRIMITIVO

23. MAJ - 9. JUNI 2014                                                                                                  Retur

VANDREDAG 8

31. MAJ 2014

GRANDAS DE SALIME

A FONSAGRADA

AFSTAND:          26 KM

AFSTAND TOTAL  207 KM

VEJR: +8-15C regn - overskyet

HØJDEMETER:     520 m op   260 m ned

Jeg tilbagelagde i dag 26 km for at havne i det jeg mener er Spaniens grimmeste by.

Byen ligger naturskønt med bakker og bjerge til alle sider, men jeg tror at samtlige Spaniens dårligste arkitekter har fundet sammen for at bygge den grimmeste by. Der er ingen plan og ingen har intreresseret sig for arkitektur og de enkelte nogenlunde pæne huse syner overhovedet intet. Det er som om byens ledelse har sagt vi er da ligeglade med hvordan der bygges og hvordan det ser ud. Det er det værste betonbyggeri med mærkelige propertioner og underlige beliggenheder mellem de rædsfude bygninger.

Når nok om byen, der i øvrigt er på størrelse med f. eks. Nykøbing Sj. Det startede med regnvejr. Hvorfor ikke? Igen en dag med en hård og barsk vandring i højderne. Jeg skulle vandre over passet - Alto de Acebo - og det skete igen i tåge og småregn. Tågen er igen saa tyk at vindmøllerne 25 m væk igen ikke kan ses - men kun høres.

Det er smadder ærgerligt fordi, der i guidbogen står at der også her er en fantastisk udsigt. Godnat min bare ..... det blev bare ikke for mig denne gang.

Nedstigningen er også en barsk tur, den er stejl og flere steder sker nedstigningen ret stejlt på en sti hvor der er sten på størrelse fra en knyttet hård til en velvoksen fodbold. At gå ned gennem de sten og samtidig holde balancen og det er vårdt og klamt og med poncho på, er lidt af en opgave. Men det gik, når man bare tager sin tid til det.

Belønningen blev først på eftermiddagen at solen kom frem og det endelig lykkes at se lidt af de sceneri jeg hvade vandret igennem ved at vende mig om og kikke mod nordøst. Og dagens vandringen kunne afsluttes pået helt nyt privat albergue.

Meget fine forhold med nye senge, flotte toiletter og badeværelser og så mange, at der ikke er kamp om at komme i bad eller sidde på toilettet. Tro det men engang imellem er det stressende, at vide at der er andre som også skal bruge faciliteterne og står og tripper.

Vaskemaskine og tørretumbler - så alt tøj kunne blive vasket og tørret - selv uldsokkerne var for engangs skyld rigtige trørre at tage på næste morgen. Hvilken luxus.

Reinhard, Niels og jeg gik op i denne verdens grimmeste by - indtil nu - og fandet et fantastisk sted en dejlig bar med udsigt ud over bjergene, moderne design og en meget søde og hjælpsom værtinde. Vi fik den traditionelle pilgrimsmenue bestånde at en lokal kålsuppe med kartofler og kød.

Rigtig god. Stegt revlsben med for engangs skyld kogte kartoftler og som deseeret Tarta de Santiago, der nærmest et stykke marcipankage. Bedre kan jeg ikke beskrive den.

Vi fik vin og vand til maden som sædvanligt. Da det er et privat albergue vi bor på skal vi først vare på sovesalen kl. 23.00. Og vi nåde det lige - i ikke særlig sober tilstand. Vi fik konsumeret et par flasker vin og fik os nogle af de lokale snaps - som jeg lige må finde ud af hvad hedder lidt senere. Vi havde en fantastik hyggelig aften sammen - i denne verdens grimmeste by.

Så vi har nok irriteret de andre pilgrimme med vores snorken. Vi faldt i hver fald i søven hurtigt og havde intet at tækeke på med at skulle op næste morgen for at stå i kø til at gøre os istand eller tænke på at fåklamt men dog rent tøj på. Alt var jo på plads.

Tak for idag.