PRIMITIVO DAG 9

CAMINO PRIMITIVO

23. MAJ - 9. JUNI 2014                                                                                                  Retur

VANDREDAG 9

1. JUNI 2014

A FONSAGRADA

CÁDAVO BALEIRA

AFSTAND:          26 KM

AFSTAND TOTAL  233 KM

VEJR: +20C sol

HØJDEMETER:     450 m op   580 m ned

Efter en rigtig god nats søvn, hvor vi kom lidt sent op. Vi var først på caminon omkring kl. 8.00 næsten en time senere end sædvanligt. Og lidt klaTøjet fra i går aftes. Det var især vores læge Reinhard, der var lidt sen i optrækket.

Vi skulle ud paa en vandring, der blev på 26 km.

Men i dag er det flot vejr. Solskin fra morgenstunden og sådan forblev det hele dagen og temperaturen var oppe over 25C. En rigtig dejlig dag oven på de sidste mange dages sure vejr.

Dagens vandring er imidlertid mest på små asfaltveje og det er hårdt for fødderne og lidt værre når det er varmt.

Men idag belønnes vi med en fantasisk udsigt over landskabet med de grønne bakker, bjergene i baggrunden og en skyfri himmel. Det er sådan en vandredag helst skal være.

Det bliver lidt af en lang nedstigning fra ca. 1.050 m til niveau 600 m og det over kun ganske få kilometer gennem en fantastisk skov, der giver skygge for varmen.

Nedstigningen afsluttes ved foden af en lille bar, der ligge sammen med 3 huse i en skovlysning. Og her samles vi så alle pilgrimme igen for at få morgenmad og en forfriskning.

Det er den mest spØjse bar endnu pÅvandringen. Hvis I kan huske Manuel fra Falwty Towers, saa er tjeneren en kopi af ham - snot forvirret - servere de forkerte ting - tager forket betaling - men det han praestere af bocadillos, sandwitchs og pinchos er overtruffen og saa sidde ude i det fantastiske vejre med skoven over sig, er en ren fryd. Men alting har en ende - vi skal videre - for foran os venter yderligere en nedstigning over en kort afstand.

Byen ligger ude i disse smukke omgivelser og en lille hyggelig by med vel 500 indbyggere og for en gang skyld er den pæn og ordentlig.

Niels og Reinhard bor på det lokale albergue - som ikke rigtig tiltalte mig - så jeg gik ind i den første bar derefter og spurgte hvor der var værelser - men det var der over baren.

Så jeg fik et lille men pænt værelse med adgang til et pænt og rent bad/toilet, som jeg så delte med de andre rum. Men OK til prisen 20 €.

Vi 3 nu fasttømmerede pilgrimme spise så i den lokale bar og vi havde så fornøjensen af at spise sammen med en spanier som vi har overnattet sammen med nogle gange. Så igen en hyggelig aften.