SICERICs KIRKER IV

I SIGERICs FODSPOR - ROM

16. JULI - 19. JULI  2019                                                                                                         Retur

VSICERICs

KIRKER IV

ROM

ROM

AFSTAND:             KM

AFSTAND TOTAL    74 KM

VEJR: 

HØJDEMETER:     


Basilica di San Sebastiano

fuori le mura


Langs Via Appia Antica er der flere catacomber Disse undergrunds kirkegårde blev brugt af kristne til at begrav deres afdøde og sikre martyrerne en gravplads. Catacomben er kendt side et 3. århundrede. San Sebastino var en kendt romersk martyr i det 3. århunderde Over catacomben blev allerede i det 4. århundrede bygget en bacilica og den nuværende er date-

ret til 1612. I basilicaens højalter hviler relik vierne af den pil som dræbte San Serbastino og noget af den søjle, han var fæstet til ved sit matyrium. 

Basilicaen er en af de 7 valfartskirker -17.


Basilica Papale di San Paolo

fuori le mura


Baclicaen er en af de 4 pavelige hovedbasilica er i Rom. Den første kirkebygning blev opført i år 324.


Allerede i 386 blev den udvidet. I det 5. århundre de var den større end daværende Peterskirken. I de mellemliggende år frem til 1823 blev basilicaen ombygget, tilbygget renoveret invendig og udvendig. I 1823 under reparationsarbejde brændte basilicaen ned og derfra og til 1855 blev

nyopført og nyindrettet som den tog sig ud før branden. Under Basilicaens højalter er Saint Paolos sargufag. Det skal erindres, at hans hoveds kal hviler som relikvie i Basilica Papale di San Giovanni in Laterano.

Basilicanen er en af de 7 valfartskirker i Rom.

Basilicaen er åben 7 til 19.


Basilica di Santa Agnese

fuori le mura


Basilicaen er en såkald mindre basilica og er

uden for Roms mur og basilicaen er bygget over Catacombs di Santa Agnese. En stor basilica blev bygget i det 4. århundrede og ruinerne kan stadig ses ved siden af mausuleet for Santa Constaza på den sammen grund. Den eksiste- rende basilica er bygget i det 7. århundrede. Ander højalteret i catacomben siges er Santa er Santa Agnese stedt til hvile. Canstantine I's datter Constantina er begravet i et mausuleum på samme grund.

Mausuleet er kirke og Canstatina hviler i en stor sagofag. Mausuleet har været renoveret flere gange senest i det 19. århundrede.

Basilicaen er åben 9-12 og 15-18.

Catacombe di San Valentino

Catacombe di San Velentino kendes fra det 3. århundrede. Valentino var en romersk kristen præst og martyr. Han var begravet uden for catacomben i en grav, der senere i 600 tallet blev bygget en basilica, som senest blev restu reret i midten af 1100 tallet og omtalt i 1300 tallet og næst som nogle ruiner i slutningen af 1500 tallet var synlige. I dag er der næsten tilbage af cadacomben. Der er derfor ikke adgang til anlæget, som kun kan ses fra vejen.


Chiesa dei Santi Vincenzo e Anasasio a Trevi


Kirken ligger ved Trevi Fontænen i central Rom.

Første gang kirken nævnes er i år 962. Kirken som den nuværende er en ombygning i 1650 af den da eksisterende. Kirken er i barokstil. Kirken er indviet til Saint Vincenzo og Saint Anastasio. Saint Vencenzo er en spansk dikon og martyr død i 304. Anastatio var pave fra 399 til 401 som den 39. pave. Kirken er ved bsøget under restaurering og der var derfor ikke adgang til kirkens indre.