MILITARY DAG 2

MILITARY HIGHWAY-GEORGIA

5. SEPTEMBER - 17. SEPTEMBER 2019                                                                   Retur  

VANDREDAG 2

7. SEPTEMBER 2019

MTSKEHETA

MISAKTSIELI

AFSTAND:           19 KM

AFSTAND TOTAL   47 KM

VEJR: +30C sol

HØJDEMETER:     223 m op   123 m ned

Idag skal jeg videre mod nord fra Mtskheta til Misaktsieli hvor jeg skal ovenatte. Vandringen er noget rodet noget de første flere kilometer. Først på hovedlandevejen, der her ikke er særlig befærdet. I øvriget langs motervejen, som jeg skal over noget længere fremme. Først skal jeg igennem en landsby og derfor bliver jeg ført op på en lokalvej, der går over en bak kekam, hvor jeg kommer i klammeri med 2 ret hysteriske hunde, som jeg må overbevise om jeg skal forbi. det lykkes at finde vejen over motorvejen og derefter ind på Military Highway ved 0 km. Nu er det blot at vandre mod nord, det meste af den i venstre side. Der er på det første stykke ret meget færdsel, men der er oså meget bebyggelse og dermed bred rabat at vandre på.

Dagen starter med den obligatoriske og rituelle morgenmad på hotellet. Derpå vandre jeg ud i mod Mtskheta gamle by, hvor jeg skal besøge den store Svetitskhoveli Cathedral. Langs katedralens ene ringmur er der mange boder med det sædvanlige turistsouvenirs.

Da jeg ankommer vandrende, var der allerede mange besøgende ved og i katedralen. Jeg var lidt af et blikfang, da jeg vandre de rundt med rygsæk og vandrestav.

Jeg gik ind i katedralen for at tage den i øjesyn og vandre rundt for at se på ikonerne og kalkmaleri erne og de øvrige udsmykninger. Videre vandre jeg over til Samtavro Convent og kommer frem til, at der er messe. Der er mange kirkegængere. Der er et nonnekor, der synger under messen. Jeg bliver lidt og ser på. Går rundt i conventets gård og stiller mig foran Nino Korset, der er ved ind gangen til conventet. Heller ikke denne gang lyk kedes det at få så meget som et billede inde fra kir ken. Jeg må videre og vandre ud på den lokale vej.

Vejen jeg vandre på fører mig forbi en gammel borgruin, der ligger oppe på en bakker, hvor der er udsigt over hele Mskheta. Nede igen fra udsigten vandre jeg ud af landevejen og kommer gennem en bebyg gelse, hvor der holder flere taxa er, som spørger til om jeg ikke ønsker at blive kørt. Jeg afslå venligt og jeg kan se, at snakken går livligt bag mig. Omkring en km længere frem går landevejen ned i motorvejen i den forkerte retning. Lige før til højre er en asfaltvej op i en klynge huse, hvor GoogleMaps leder mig rundt af småveje og ud på en grusvej. På grusvejen op ad en bakken står 2 store gulbrune hunde og begynder at gø og komme imod mig. De er bestemt ikke venlige og bliver mere og mere ophidsede da jeg nærmer mig.

Jeg er klar til at tage kampen op, da de brgynder at cirkle omkring mig. den ene får et slag med staven. Og den anden går bag mig. Jeg går videre frem og de følger mig. Jeg gør anfald mod dem. Og endelig lusker de tilbage.

Endelig kommer jeg ned fra grusvejen og frem til et stort kryds, hvor motorvejen skille i 2 og ud i Milatery Highway. Jeg er ved 0 km og jeg er halvvejs både på dagen og på dagens vandring. På den første restaurant spiser jeg en let frokrost. Herefter vandre jeg ud igen på rabatten, der her er næmeste et meget bredt nødspor med fastkørte sten, senere går det at vandre på noget som ligner et fortov eller gang- areal uden for husene og butkker m.v., der ligger langs vejen. Vejen er bare lige ud og den er flad. Hastigheden er begrænset til 80 og gennem de små beyggelser 60 km. Ingen overholder de grænser, trods de op- satte trafikkamaraer og advars ler om hastighedskontrol og selv om politier kører op og ned i biler med blåt og rødt blik på. Det er lige som der er en stiltiende overenskomst om, at der ikke er hastighedskontrol.

Jeg har booket en overnatning på Caucasus Gate Hotel, der ligger ud til Military Highway. Det ligger noget uden for bebyggelse. Jeg har ikke tænkt på aftensmad. Morgenmad er inkluderet. Da jeg booker ind får jeg anvist et værelse i en bagbygning, hvor der er indrettet en række værelser. Stort rum med et pænt og udmær ket kombineret toilet og badeværelse. Vejret har været ret lunt og her er mulighed for at hænge det vaskede tøj ude. Der er godt nok mørkt her ude på landet. Jeg har bestilt aftensmad, som kommer som bestilt. det be gynder at regne og tordne med lyn senere på aftenen.                                                                                        Overnatningen er inkl. morgenmad og betaler i alt 75 GEL.