MILITARY DAG 4

MILITARY HIGHWAY-GEORGIA

5. SEPTEMBER - 17. SEPTEMBER 2019                                                                   Retur  

VANDREDAG 4

9. SEPTEMBER 2019

ANANURI

PASANANURI

AFSTAND:           23 KM

AFSTAND TOTAL  102 KM

VEJR: +12-15C heldags regn

HØJDEMETER:     412 m op   195 m ned

Starter ud efter morgenmad igen på en regnvåd  dag. Det er blevet lidt koldt nu. Er nu i kote 700 m og skal yderligere 400 m op idag. Dagens vandring er stort set langs med Aragvi floden. Kan høre dens brusen og se det urolige vand det meste af dagen. Idag der mange lastvogne på Military Highway. Det er mandag. Jeg ser, der er lys i en lille kirke, der er i noget der ligner en lille have. Går ind i kirken og er ligepludselig til messe med 2 præster og en meget gammel dame. Præsterne kikker bare på mig og fortsætter messen uberørt. Jeg kommer igennem et par mindre landsbyer og møder her et kobel hunde og en enkelt venlig en.

Dagen er regnvåd og jeg må igen have den røde regnfrakke på. Inden under har jeg min blå regnjakke for at holde duggen ude fra mit øvrige tøj, så det ikke bliver vådt og jeg kold. Det virker. På vej ud af Ananuri kommer jeg forbi en lille gul kirkebygning, hvor der er lys i vinduet. Det kan tyde på, at der er åbent, så nysgerig går jeg ind og kommer lige ind i en messe. Der er 3 perosner, 2 præster og en meget gamme dage, og nu mig.

Ingen tager notits af at jeg kommer. Jeg står og følger med i messen i vel et kvarter og vandre så ud i regn vejret igen og fortsætter.

Ikke langt fra bliver jeg mødt af en hund, som jeg må true af for at få fred, da den løber efter mig.  Omkring middag kommer jeg ved en bro og nogle huse forbi et lille supermarked og får købt et par røgede pølser og noget brød. Ved det ene af de to borde med en parasol over står 3 russiske mænd som også spis-er pølse og brød og drækker vodka af ølglas. Jeg bliver budt og takker pænt nejtak. Det gør en venlig hund ikke, da den får et stykke pølse den griber i flugten.

Aragvi River løber over 112 km sydvest fra Kaukasus sydside og jeg har den på venstre side idag. Den er brusende her , da den snævre ind her. Jeg har også et gaammel vagt tårn ovre på den anden side af flo- den. Efter at have vandret op ad en bakken, går der adskillige køer i vejsiden og midt på vejen, så selv de store lastvogne må sænke farten og næste stoppe op, når de vil over vejen. Vejen  går rundt i en kruve og der er et lille markedsområde med boder. Der er flere personer og biler. Pludselig kommer der en stor lys hund løben bagfra mod mig og gøre voldsomt og det tilkalder yderliger en 4 fem hunde især en arrigt sort schæfertype, der er rigtig aggressiv. 

Jeg får brug for begge mine stave og langer ud efter dem. En af mændene ved bilerne får set min kamp og kommer til hjælp og får jaget flokken væk bortset fra den arrige sorte, som følger mig mere end 1 km., det giver noget stress

Nogle kilometer længere frem er jeg på ved ind til dagens slutmål Pasananuri, der herude er en stor by, den har 2 parallelt løbende gader. Der bor ca. 1300 perosner. Der er en akutstue med sygesenge og har ambulance stationeret. I bil er der omkring 1½ time til Tbilisi. De store lastbiler kører gennem byen, så de 2 gader er ensrettet. Byen har supermarked, bank, postkontor, en lille politistation og andre faciliteter. Byen ligger langs floden og  med de høje bakker på hver side., hvor der vokser skov på dem. Jeg kan forstå, at området er et attraktivt jagt område. Det er mørkt i vejret og det bliver derfor tidligt mørkt på dagen. Jeg fik ikke set noget videre af byen, da det blev med at øse ned med regn og det er småkoldt ude den aften.

Garden Hotel ligger i "centrum" af byen. der er  restaurant og supermarked knyttet til. Plaskvåd kommer jeg ind til indtjekning. Får anvist et pænt dobbeltværelse med 3 senge og pænt badeværelse. Samtidig med at jeg går i bad vasker jeg min t-shirt, underbukker og strømper, det er faktisk vådt i forvejen. Regnfrakken og regnjakke bliver hængt til tørre sammen med rygsækcoveret, der også er vådt. I restauranten får jeg mig et godt måltid, bl.a. skolhed suppe. Senere på aftenen får jeg en kop te og en dessert - kage. Jeg får også handlet ind til morgensagens vandring. Overnatningen er inkl. morgenmad. Pris i alt 65 GEL.