MILITARY DAG 5

MILITARY HIGHWAY-GEORGIA

5. SEPTEMBER - 17. SEPTEMBER 2019                                                                   Retur  

VANDREDAG 5

10. SEPTEMBER 2019

PASANANURI

NAGVAREVI

AFSTAND:           13 KM

AFSTAND TOTAL  115 KM

VEJR: +12C heldags regn

HØJDEMETER:     218 m op    15 m ned

3. dag med regn og det bliver mere koldt. Heldigvis er dagens vandring ikke så lang. Så er det måske muligt at få vasket tøj og få det tørt. Godt jeg har 3 par strømper med. Første besøg er i den lokale kirke for at se den indvendig og være lidt i tørvejr.  Denne dag er nok den mest kedelige indtil nu, ikke meget at se på bortset fra store lastbiler og russiskinregistrede personbiler , der kører bare fanden. Man bliver møg våd og beskidt når de kører forbi uanset hvilken side man vandre i på vejen. Dagens overnatningssted er åbenbart velbesøgt med flere russiske gæster kan man se på  bilernes nummerpladerne.Det er ved at være depremerende med al det regn dag efter dag. Depremerende  at være kold og våd både indvendig og udvendig. Depremerende ikke at kunne få vasket tøj og få det tørt - især uldsok ker. Depremerende ikke at se solen, men kun se skyer og tåge i dis se smukke omgivelser. Dpremerende at over natte på kolde værelser og gå i bad i kolde badeværelser. Når, så fik jeg hældt vand ud af ørerne. Dagens vandring var ikke særlig inte ressant og der var ikke noget interessant at se eller opdage bortset fra de få køer der gik lidt forpjusket i vejsiden og de par hunde, der også var drivvåde og ikke rigtig gad løbe efter mig, når jeg gik forbi det de skulle passe på.

Det er jo nødvendigt at tisse når man vandre. Jeg fandt et tomt busstop skur satte min rygsæk , vandrestave og regnfrakke på bænken, da jeg kom om til bænken igen stod der en stor hund logrende. Jeg fik et chock, men heldigvis var den kontaktsøgende og logrede helt vildt.  Jeg fandt en kiks i rygsækken og gav den den og den spiste den glædeligt. Så venlige hunde er der også.eg er nu i næsten kote 1300 m og det gør jo ikke vejret meget bedre. Fra Tbilisi og her godt 115 km længere nord på har jeg vandre godt 1000 m op. Det er sket meget umærkeligt, men det er jo i realiteten kun 1 % på strækningen. I Tbilisi var det sommer og her er det efter år og koldt. Her er der ikke varme på værelserne, man tager bare en trøje mere på eller et tæpper over sig. Så her til aften sidder jeg på værelset med sengetæppet over mig og skriver dagbog og ser danske nyhedder fra TV2 på min Ipad. Der er wifi på alle overnatnings- stederne og der er i det heletaget fantastisk god internetforbindelse over alt i Georgien. 

Khachapuri - er det berømt georgiske ostebrød. Det serveres i mange afskygninger - det orginale som billedet til højre - bagt af hvedebrød  med georisk gedeost og et æg i midten. Det findes også som pizza med ost og f.eks, spinat eller tomat imellem. det spise til både morgenmad, frokst og som aftensmad. Der spises ofte en god salat med agurk og tomat blandet med et godt krydderi.Et dejligt populært måltid.  Khachapuri spises også som suplement til en valgt ret, som man sædvanlig vælger brød til.

I øvrigt er det hurtigt at spise, billigt og giver god mæthedsfornemmelse.

Aragvi Guest House er både restaurant og hotel med moderne værelser. Det ligger direkte ud til Military Highway og med Aragvi floden i baghaven. Bag den er der de høje bjerge, nu hvor der også er sne på toppen. Jeg er tjekket ind på et stort værelse med dobbeltseng og en separat seng, pænt badeværelse. Det eneste der mangler er lidt varme på værelset. Resturanten er pænt besøgt, måske fordi der er pejs og tændt op i den og jeg tror at de fleste værelser er booket. Der holder  flere biler med russiske nummerplader uden for.. den nærmeste by er ca. 4 km længere nord på. Et pænt og hyggeligt sted med venlig servering. Pris for overnat ning inkl. morgenmad er 70 GEL.