MILITARY DAG 9

MILITARY HIGHWAY-GEORGIA

5. SEPTEMBER - 17. SEPTEMBER 2019                                                                   Retur  

VANDREDAG 9

14. SEPTEMBER 2019

STEPHANMINDA

DARIALI GORGE

TBILISI

AFSTAND:            5 KM

AFSTAND TOTAL  165 KM

VEJR: +3-22C sol

HØJDEMETER:     n/n m op   n/n m ned

Ikke for jeg ikke havde lyst til at vandre, især da jeg så 3 andre vandre på vejen fra Stephansminda til klosterkomplekset. Havde bestil taxa, der ankom præcis, som jeg var færdig med morhenmad og tjeck out. Bliver kørt de 12 km til d en russiske grænse. Bad vognmanden om at vente mens jeg besøgte Kloster- komplekset og jeg vandrede ned til grænseovergangen. Herefter kørte vi mod syd - mod Tbilisi ved 11 tiden. Min vognmand var erfaren chauffør og kendte vejen, så det gik ganske hurtigt selvom der var rimelig trafik og dyr på vejen. Helskindet kom jeg ind hvor de undenbys taxaer sætter passagere af ca. 9 km fra centrum. Over i en bytaxa med en utålmodig chauffør, der kørte mig til Mycity Hotel ved den gamle bydelFra morgenstunden efter et godt morgenmåltid er jeg klar til en lamg dag. Egentlig skulle jeg have vandret på til grænsestationen og tilbage. Der er 12 km og så det samme retur. Imidlertidig har jeg valgt at blive kørt derop i taxa. Nu hvor vejret er godt, så ærger jeg mig over at vælge at blive kørt. Det var slutmålet for min vandring er Dariali Monastery Complex. Og så en bonus at vandre over til græsestationen. Jeg havde set den på afstand og nu har keg mulighed for at gå ind i græn sebygningen og i cafeen købe noget at drikke. 

Jeg vandre retur til taxaen ved klosteret.Aftalen er at vognmanden kører mig til Tbilisi , som den eneste passager. Vognmanden vil holde to stop og købe frokost. Og sådan blev det. Han kørte behændigt op og ned af bakkerne på Military Highway syd på til Tbilisi. Trafikken var ikke særlig intens og der var ikke mange lastvogne, så det går smidigt frem til holdepladsen, hvor udenbys taxa stopper  og hvor bytaxer tager over. de resterende 9 km er med bytaxa frem til den gamle bydel, hvor jeg igen overnatter på Mycity Hotel.

De sidste 12 km nordpå fra Stephansminda er et meget øde område. Der er ingen bebyggelser, kun de højebjerg med Terek Dalen, hvor floden løber og stort set langs den er Military Highway lagt og følger den i forskelligt niveau, men ikke meget. de grønne områder benyttes egentligt kun til græsning for enten kvæg eller får. Der er ingen boliger eller bebyggelser og ingen erhverv. End ikke en tankstation findes herude. Så detn sidste bebyggelse før grænsen er klosterom- rådet og grænsestationen. Grænsestationen er taget i brug året efter Ruslands krig mod Georgien i 2009. Faciliteterne er fælles med Rus- land. Herfra er der et lille stykke på et par kilometer inden der køres ind i en tunnel, der er 8 km lang og ender inde i Rusland.

Jeg har booket overnatninger  i Tbilisi på dey lille hotel, som jeg boede på i juni og som ligger lige mellem den gamle og den nye bydel. Rigtig praktisk med gåafstand til de vigtigste og mest interessante attraktioner og religiøse steder. Hotellet er ikke særlig stort vel omkring 10 værelser med et sødt og venligt personale. Der er døgnåbent i receptionen. Mit værelser er et pænt rum med dobbelt seng samt toilet og bad. Det er pænt og rent og så er prisen overkommelig af en storby at være. Hotellet ligger lidt nede ad en sidegade, hvorfor der er stille og roligt. Der serveres traditionel morgenmad. For 3 overnatning har  jeg betalt 320 GEL svarende til ca. 725 DKK inkl. morgenmad.